Skoči na vsebino

O nas

ŽENSKI KOŠARKARSKI KLUB KONJICE

Poslanstvo

Vsem dekletom želimo omogočiti, da v naši družbi spoznavajo osnove športa, zdravo preživljanje prostega časa, tistim najbolj predrznim, pa pravi košarkarski razvoj, pod vodstvom izkušenih trenerjev. Skrbimo za vrednote vseh članov, uspeh vseh igralk, povezanost s starši in prepoznavnost sponzorjev.

Vizija

Razvijamo in poskušamo tekmovalno doseči tako raven košarke, kot jo omogoča razvitost in gospodarska moč okolja, v katerem živimo. Ime našega kluba in tistih, ki nas podpirajo, mora postati prepoznano v regiji in v Sloveniji, v mlajših kategorijah pa tudi širše.

Cilji za prihodnost...

Da bi se uspehi in predvsem kvalitetno delo z mladimi nadaljevalo, želimo v klubu na strokovnem in organizacijskem področju vsako let nadgrajevati s cilji:

  • Razvoja prepoznavne košarkarske šole ŽKK Konjice. Šola košarke je namenjena dekletom od 10-14 leta starosti in so še brez košarkarskih izkušenj. V šoli košarke dekleta spoznajo osnovne košarkarske elemente, začnejo izvajati motorično zahtevnejše gibe. Primarni cilj pa je uživanje v športu, zdravo in kvalitetno preživljanje prostega časa in druženje z vrstnicami. Svoj napredek preverjajo z vrstnicami iz drugih šol in v šolskih košarkarskih tekmovanjih.
  • Razvoja dejavnosti Igriva košarka in Dekleta pod koše, namenjena dekletom od 6- 11 leta starosti. Z njo deklice na zabaven in zanimiv način razvijajo osnovno motoriko gibanja in seveda spoznavajo košarko na igriv način.
  • Stalen razvoj tekmovalnih selekcij v starosti od 11 let naprej: U-11, U-13, U-15, U-17, U-19. V selekcijah dekleta igrajo že pravo košarko, gradijo svoje znanje korak za korakom s ciljem, da se vključujejo v reprezentančne selekcije in zastopajo barve ŽKK Konjice in Slovenije.
  • Tekmovanje v članski kategoriji, katere ogrodje ekipe predstavljajo v lastni košarkarski šoli vzgojene igralke.
  • Članska ekipa v prihodnjih 4 letih postane konkurenčna najboljšim ekipam v Sloveniji in se uveljavlja tudi na mednarodnih košarkarskih tekmovanjih.

Trenerji

Tukaj za vas
Robert Matevžič

trener

Anže Tajhar

trener U13

Trenerka Živa Božičevič
Živa Božičevič

trenerka U11

Vodstvo kluba

Tadej Slapnik – predsednik kluba
Simon Tajhar – Podpredsednik kluba
Sandra Godec – članica upravnega odbora
Alenka Šauperl – članica upravnega odbora
Robert Colarič – član upravnega odbora
Vlado Gobec – član upravnega odbora
Katja Klančnik – član upravnega odbora
Eva Brdnik – vodja projektov
Davorin Bauman – generalni sekretar