Skoči na vsebino
Domov / Objave / Sledi svojim sanjam – 2021/2022

Sledi svojim sanjam – 2021/2022

Je nasvet Ajše Sivka, s katerim se 100% strinjamo tudi v ŽKK Probit Konjice.
Ajša se je letošnjo jesen preselila v Francijo, kjer svoje košarkarsko znanje nadgrajuje na Akademiji Tony Parker Adequat Academy. Kljub napornemu urniku si je za nas vzela čas in odgovorila na nekaj vprašanj.


– Kako si se navadila Francije?
Super sem se navadila, zdaj se počutim že čisto domače, punce so me res lepo sprejele in ni mi žal da sem šla.


– Kaj je največja razlika v ženski košarki (treningi, tekme,,..) med Francijo in Slovenijo?
Že na splošno igra je precej drugačna, saj vsaj v mlajših kategorijah, igrajo zelo hitro igro, nimajo veliko organiziranih napadov in ves čas igrajo samo protinapade. Treningi so drugačni, veliko več jih je, saj imam po dva dvourna na dan. Glede tekem je vse bolj uradno, pred vsako tekmo predstavitev. Razlika pa je tudi ta, da je Francija precej večja in se na tekme vozimo veliko več časa ter v gosteh vsakič prespimo.


– Kako ti uspeva usklajevati treninge in šolo na daljavo?
S šolo nimam problemov, saj vso snov sproti predelam, kar po navadi delam dopoldne, popoldneve pa posvetim treningom in učenju. Teste večinoma pišem v istem tednu kot sošolci v šoli, da se mi testi ne nabirajo.


– Še spremljaš uspehe (in poraze) svojih nekdanjih soigralk iz Konjic?
S svojimi bivšimi soigralkami sem redno v kontaktu, med sabo si veliko povemo in mi poročajo kako gredo tekme in treningi. Seveda pa jih vse zelo pogrešam.


– Kaj bi svetovala našim mlajšim puncam, ki si želijo v prihodnosti kot ti, igrati v tujini?
Svetovala bi jim, naj vedno sledijo svojim sanjam, vse se lahko uresniči, vendar morajo za to trdo garati ter se odreči marsikateremu poletju ali druženju med vikendi. Ampak vedno imejte v mislih zakaj to počnete in da se bo vaš trud poplačal ter vam takrat ne bo žal za nič.

Oznake: